Spuneam undeva prin prezentarile de pe site-ul nostru, ca suntem o echipa tanara. Si ca sa dovedim acest lucru am facut un pas catre tineri, lansand de curand site-ul www.tinact.ro al carui nume provine din imbinarea a doua cuvinte: tineret si actiune.

Tineret in Actiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte. Acesta vine in continuarea programului “Tineret” (Youth) si va fi implementat in perioada 2007 – 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.”

Site-ul propune tinerilor o serie de actiuni, intitulate “Actiunile TiA”, care pot include voluntariat intr-o alta tara, participari la training-uri internationale, schimburi de tineri sau ofera posibilitatea implicarii active a tinerilor in viata democratica, prin initiative care pot fi transformate in proiecte menite sa aduca o schimbare la nivel local.

De asemenea, la dispozitia tinerilor mai sunt puse o serie de stiri, bloguri, site-uri partenere si aplicatii, toate la un click distanta de tinerii care ajung pe site.

Noi am avut menirea de a completa informatiile bogate oferite de cei de la TiA, printr-un design tineresc, care sa atraga fara sa oboseasca sau sa plictiseasca. Pentru ca tinerii sunt vesnic in cautarea de ceva nou, le-am dat posibilitatea de a schimba culoarea site-ului doar prin apasarea unui patratel colorat.

Advertisements