“intr o satamana ii pot face o promovare destul de buna, nu cred ca se merita sa isi strice numele firmei pentru un rahat de filtru.”

Ceea ce vedeți mai sus este un exemplu clasic de rea voință. Această amenințare, exprimată deosebit de elevat, a sosit pe adresa de e-mail a e-studio.ro la începutul lunii aprilie. Iar cel care a trimis-o este, cu adevărat, foarte supărat.

Dar supărarea lui nu este cauzată de e-studio.ro

Mai jos este un drept la replică, pe care, în mod evident, nu îl putem obține pe site-ul defăimător pe care l-a alcătuit. Cine valorizează fair-play-ul, nu recurge la astfel de unelte – trăim într-un stat de drept și, pentru orice nemulțumiri sau neînțelegeri ocazionate de desfășurarea unui contract, există justiție, în cazul în care medierea eșuează. Totuși, îi suntem recunoscători celui care a scris defăimător despre e-studio.ro, în stilul său caracteristic (cu expresii de genul: “ciocu-mic“, “de rahat” etc). Pentru că doar persoanele cu valori similare vor putea crede ce este scris pe acel blog.

_____________________

Stimate domn,

Echipa E-studio.ro prestează servicii de web design și web development de 15 ani. Suntem deosebit de familiarizați cu toate tipurile de filtre tehnic posibile, pentru că le-am implementat pe toate pe cele peste 1000 de website-uri lucrate de noi până în prezent.

Nu putem lucra ceva ce nu este logic posibil

Trebuie să ne recunoaștem însă și neputința – nu putem lucra decât tipurile de filtre care se supun regulilor logicii matematice ale acestui univers. Ceea ce este logic imposibil în acest univers, este, din păcate, imposibil și pentru noi. De asemenea, ne-ați ajutat să ne recunoaștem încă o imposibilitate. Nu putem translata în cod, indiferent cât de mult ne-am strădui, informațiile care solicită funcții contradictorii simultan. Desigur, și această imposibilitate a noastră ține tot de cuante, dar, în acest univers, filtrul lui Schrödinger este imposibil de realizat.

Ce spuneți că nu funcționează, funcționează!

Sistemul de filtre pe care îl dați ca exemplu de disfuncție pe site-ul în care scrieți defăimător despre E-studio.ro este, de luni de zile, perfect funcțional. Vă reamintim însă că ați refuzat sistematic sesiunea obligatorie de training pe care o oferim tuturor clienților la finalizarea unui proiect. Oferim această sesiune ca parte a contractului, pentru că sistemul este deosebit de complex și considerăm că explicarea modului de funcționare (care permite aplicații diverse, în funcție de caz și specific), este necesară.

Dumneavoastră ați refuzat să fiți instruit.

De asemenea, vă reamintesc că ați evitat prin toate mijloacele posibile această sesiune, mergând până acolo încât (voit sau nu), ați încurcat de două ori ora la care urma să beneficiați de  training și că, atunci când, în sfârșit, ați fost prezent în fața calculatorului și la telefon, ați preferat să solicitați modificări suplimentare și să comunicați trainerului că nu trebuie să vă spună cum funcționează platforma, pentru că “v-ați prins și singur”. Și, din păcate, deși nu “v-ați prins” singur, nici nu ați fost atent la explicațiile colegei noastre.

Dar acest aspect nu este responsabilitatea noastră.

Ca firmă de web design & development, suntem responsabili să oferim clienților site-uri funcționale, corect lucrate, conform cu specificațiile primite la semnarea contractelor și a acteor adiționale. Suntem responsabili să oferim clienților cele mai bune soluții, să le atragem atenția atunci când dorințele lor sunt tehnic imposibil de realizat sau când există alte considerente, adesea de ordin practic, pentru care recomandăm soluții diferite de viziunea acestora. Suntem responsabili să predăm platforma cu modificările executate și testate și suntem responsabili să oferim clienților posibilitatea de a învăța rapid cum se folosește aceasta.

Am lucrat corect și am lucrat în plus.

Față de dumneavoastră ne-am achitat de toate aceste responsabilități, dovada clară fiind zecile de mesaje și e-mailuri schimbate de-a lungul timpului, în care ne-am străduit să rezolvăm toate cerințele pe care le-ați avut, chiar și extracontractuale. Vă rog să vă amintiți că v-am lucrat și logotipul site-ului, absolut gratuit și că, la vremea respectivă, vă exprimați gratitudinea chiar aici, pe acest blog. Iar dumneavoastră încercați acum să clătinați, prin publicarea unor insulte, 15 ani de experiență și inovație în web design, în urma unei supărări fără fond, care nu ne privește și de care nu suntem responsabili.

Știm că…

  • ne-ați contactat clienții și le-ați trimis mesaje personale în care calomniați e-studio.ro.
  • ați căutat nume din portofoliul nostru și ați găsit două site-uri care, între timp, au schimbat platforma.
  • ați scos din context afirmații și le-ați prezentat ca argumente.
  • ați dus o campanie activă de detractare a e-studio.ro.

Toate acestea, după ce ați refuzat primirea inivitației noastre la mediere.

Prin urmare, vă invităm să curățați internetul de materialele mincinoase pe care le-ați publicat. Nu vă amenințăm cu represalii, pentru că nu credem în astfel de proceduri. Apelăm la bunul dumneavoastră simț. Chiar este momentul să vă opriți. (Pentru orice eventualitate, am trimis o solicitare și către Automattic Inc. (compania care deține sistemul WordPress, pe serverele căreia stă ceea ce ați scris). Este ridicol să vă semnați “e-studio”. Semnați-vă cu numele sau cu nickname-ul dumneavoastră. Asumați-vă ceea ce ați scris pe acel blog.)

_____________________

Încheiem prin a cere scuze tuturor clienților noștri pe care i-a deranjat această persoană cu mesaje pe e-mail sau pe Facebook. După 15 ani de muncă, nu se putea să nu apară și un hater!

Advertisements