Ne mai contactează din când în când persoane care au impresia că livrăm cursuri de SEO, grafică sau programare cu titlu gratuit.

Oricât de tare ne-ar plăcea să putem face asta, din păcate, nu se poate.

Pentru a susține un curs, orice specialist investește timp și resurse financiare în propria instruire și în dobândirea experienței fără de care teoria rămâne doar atât – teorie. De asemenea, o sală de curs trebuie închiriată sau, dacă nu închiriată, în mod sigur dotată cu tot ce est necesar pentru susținerea unui curs, de la echipament de proiecție până la scaune și birouri. Chiar și în cazul cursurilor online, desfășurate prin Hangouts / Skype / telefon și TeamViewer sau Join.me, tot este necesar timpul rezervat pentru curs, pregătirea cursului, conexiunea la internet, abonamentul de telefonie. Toate acestea costă, iar E-Studio.ro este o firmă care se finanțează din serviciile prestate, nu o asociație sau alt tip de organizație non-profit, care poate obține fonduri pentru a desfîșura programe gratuite pentru beneficiari.

Totuși, știm că există nevoia de instruire gratuită – altfel nu am primi aceste mesaje. Așadar, pentru voi, cei care aveți nevoie de cursuri gratuite și chiar doriți să învățați ceva, orice, temeinic și serios, recomandăm COURSERA:

  • Coursera este și website și app, deci învățarea se poate face și cu un ecran mare în față, dar și on-the-go, de pe mobil.
  • Coursera livrează cursurile modular, deci învățarea se poate face în ritmul cursantului.
  • Coursera nu cere taxă decât dacă cursantul dorește un certificat, altfel totul este gratuit – până la urmă, nu înveți neapărat pentru o hârtie, ci pentru ca să știi, corect?

Desigur, Coursera nu va putea suplini valoarea pe care o adaugă un trainer / instructor cursului, dar este un început foarte bun pentru autodidacții serioși. Adică, da, trebuie să fii serios. Și nu trage nimeni de tine să înveți… într-un fel, nici aceste cursuri nu sunt chiar free, pentru că trebuie să le dedici timp și seriozitate. Dar dacă faci asta, vei înțelege de ce sunt multe situații în care nu poți primi informații valoroase fără să plătești pentru accesul la ele.

Succes!